Частен съдебен изпълнител продава една от най-големите фабрики в Европа за добив на

...
Частен съдебен изпълнител продава една от най-големите фабрики в Европа за добив на
Коментари Харесай

ЧСИ продава една от най-големите фабрики в Европа за добив на етерични масла

Частен правосъден реализатор продава една от най-големите заводи в Европа за добив на висококачествени биологични етерични масла и хидрозоли (флорални води). Имотът разполага и със лична индустриална база със сушилни за билки за произвеждане на чай.
Прочетете още
Предприятието се продава на обща цена от 1 377 760 лева (704 437 евро) , от които 411 529 лева за недвижимия парцел и 966 240 лева за трайно прикрепените движимости.

Фабриката се намира в село Ръжево Конаре, а цената е за целия парцел с повърхност от  3 914 кв.м. Застроената повърхност на складова база е 428 кв.м., ситуирана е на един етаж. В цената на парцела влизат и всички направени усъвършенствания, както и цялото съоръжение на фабриката - машини, уреди и съоръжение  за произвеждане на етерични масла,  дестилационен уред с изолираност, кош за зареждане на първични материали, кожухотръбен топлообменник, флорентински съд, газова апаратура за природен газ, трезор, басейн за мека вода, постройка с омекотителна система, пасарелка и други

Имотът е благосъстоятелност на „ Българска билка БГ ” ЕООД с едноличен притежател на капитала Костадин Манев и е ипотекиран. Седалището на компанията се намира в гр. Пловдив, а началният импортиран капитал е в размер на 50 лв..

Върху парцела има и наложени тежести и възбрани в интерес на Национална агенция за приходите и компания „ Любов 2 ” ЕООД. Имота е и с договорна ипотека в интерес на „ СИ финанси груп ” ЕООД и контракт за необикновен залог към ОББ.

Това е първа обществена обмен на фабриката и началната тръжна цена съставлява 80% от оценката на парцела.

Търгът ще стартира на 30 април 2024 година, а всички участници могат да внасят своите предложения до 30 май 2024. Името на възможния нов притежател ще бъде оповестено в последния ден на месец май.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР